BARN och UNGDOM

Lyssna på mig
Är en populär musikteaterföreställning för barn mellan 4-8 år. Manus, musik och regi av Lars-Eric Brossner. Denna musikaliska saga skapar stor fascination genom sin närhet mellan barn och sångare.

Skolöverfall
Är ett pedagogiskt klassrumsbesök där Vox sjunger med och för eleverna. Dessutom skapar alla tillsammans en liten komposition.

VUXEN

Dagens Mozart
Arior och ensembler från Mozarts berömda operor här i ny komisk form sammansatt av VOX tillsammans med Barbara Bonney.

Let me live let me die
Vackert rörande och rytmiskt. Högstämd kärlekslyrik och småsnuskiga krogvisor. En mustig och varm föreställning fylld av dans och sång med en doft av renässansens folklustspel.

Det är nu från tid till tid
Från det mysktiskt svaga till det jublande starka, från det långsamt meditativa till det upprört händelserika och från det enkla avskalade till det mångdimensionellt komplexa. Vokalkvartetten VOX tillsammans med organisten Johannes Landgren.

Skuggorna och ljusen
En modern förtätad madrigalopera. En tidlös fantasi och en nutida saga.
Om lidande och kärlek. Om sorglöshet och sorg. Om mörker och ljus.

Such is life – Sånt är livet
Ett varierat och omtyckt VOX-program där ensemblen visar prov på sin mångsidighet och fina utstrålning. Renässansmadrigaler, klassisk körmusik och svenska visor kryddat med något ur den nyskrivna repertoaren. Mycket värme och humor.

Such is life – Modern
Musik specialkomponerad för Vokalkvartetten VOX. Mycket humor blandat med allvar och djup i detta mer eller mindre sceniska program där VOX visar att nutida konstmusik inte behöver vara svårtillgänglig

Grovdoppa
I föreställningen Grovdoppa tar sig Vokalkvartetten Vox sig an ett knippe av Allan Edwalls härligt egensinniga och underfundiga visor. Texter om stort och smått, beska sanningar och dråpliga iakttagelser, fyllda av handfast poesi och förmedlade i lekfull folkviseton. Regi Ingemar Carlehed. Programmet passar bra på mindre scener, gärna cafémiljö.Programlängd: 60 min

En del av det hela
En del av det hela är Vokalkvartettens VOX aktuella sakrala konsertprogram.Den kyrkliga mässan står som mall för formen. Det har visat sig att mässans form fungerar mycket väl även i ett konsertsammanhang. William Byrds (1543-1623) mässa för fyra stämmor är det sammanbindande kittet. Ur denna mässa framförs Kyrie, Gloria, Sanctus/Benedictus och Agnus Dei.

Som introitus används Cantate Domino av Arvo Pärt. Gunnar de Frumeries Herren är min herde utgör den gammaltestamentliga texten. Som predikan och credo används Aulis Sallinens tonsättning av Elmer Diktonius En del av det hela.

Andra tonsättare i programmet är Thomas Tomkins, Kent Olofsson, Maurice Duruflé, Eskil Hemberg och Urmas Sisask.
En av landets mest erfarna och meriterade körledare, Gunno Palmquist har haft en ledande roll i framtagandet och instuderingen av programmet. Gunno är professor i kör och körmetodik vid Göteborgs universitet.

För den sceniska gestaltningen och textarbetet står skådespelaren och regissören Fia Adler Sandblad.

Share →