[column width=”47%” padding=”6%”]

 

[/column] [column width=”47%” padding=”0″]Ulrika började sin musikaliska bana på Kommunala Musikskolan i Borås. Efter två år på Musikhögskolan i Göteborg och ett års studier i dramapedagogik, utbildade sig Ulrika till operasångerska på den tre och ett halvt år långa musikdramatiska linjen på Teater-och Operahögskolan i Göteborg.

Direkt efter avslutad utbildning fick Ulrika engagemang i Mozarts lustspel Teaterdirektören som sattes upp av Göteborgs Kammaropera. Hon debuterade också som solist i Stenhammars Snöfrid med Göteborgs Symfoniker under ledning av Neemi Järvi. Snöfrid gavs även ut på CD.

Ytterligare en konsert på Göteborgs Konserthus med efterföljande skivinspelning ägde rum samma år, då med Göteborgs Brassband i en transkription av Mozarts Trollflöjten. Ulrika sjöng rollen som Pamina. Efter flytt till Stockholm och projektanställningar i Radiokören, började Ulrika vikariera i dåvarande Skaraborgs Vokalkvartett. Det ledde sedan till en fast anställning i ensemblen. Sedan har ensemblen hunnit byta namn till VOX och varit knutna till både Musik i Väst och Vara Konserthus.

Från 2012 arbetar VOX på frilansbasis.
Parallellt med arbetet i VOX har Ulrika varit verksam som solist i oratorier.

[/column][end_columns]

Share →